Полиса за приватност

ПРИВАТНОСТ И ПОЛИТИКА ЗА АЖУРИРАЊЕ ЗА ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ НА ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА ВЕБ-САЈТОТ

1. Неколку зборови за нас….

LM MOTORS

ул.Доне Божинов бр.202 1300 Куманово

2. Што се лични податоци и обработка на лични податоци

Под лични податоци се подразбираат сите информации што директно или индиректно можат да идентификуваат живо физичко лице, како што се име, поштенска адреса, информации за контакт (телефон, мобилен), електронска адреса (е-пошта) итн .
Под обработка се подразбира секоја операција или серија операции извршени со или без употреба на автоматизирани средства за лични податоци или збирки лични податоци, како што се собирање, регистрација, организација, структурирање, складирање, прилагодување или измена; пронаоѓање, пронаоѓање информации, употреба, откривање со пренос, ширење или која било друга форма на располагање, здружување или комбинација, ограничување, бришење или уништување на лични податоци што дошле или ќе дојдат до знаење на Компанијата, било директно од вас преку веб-страницата или во контекст на вашите трансакциски односи со него.

3. Кои лични податоци ги собираме на нашите веб-локации и како ги користиме

LM MOTORS ги известува посетителите/корисниците на веб-страницата кои сакаат да се движат по неа, клиентите или не-клиентите кои пополнуваат формулар за контакт на споменатите веб-страници да контактираат со нас или да договорат услуга, клиентите кои ги обновуваат гаранциите за возилата по електронски пат и до претставниците на компанијата кои ги користат веб-локациите, дека преку веб-страницата http://lmmotors.mk собира информации за сите вас, доколку само вие ги дадете, што е неопходно за да се задоволат вашите горенаведени барања. Поконкретно, Компанијата ги собира и обработува следните лични податоци како минимум и за следните цели:

  • Вашето име  , телефонски број, адреса на е-пошта и какви било пораки-коментари од секаков вид, кога ќе ги внесете и ќе ги дадете преку формуларот за контакт на нашите веб-страници во полето „контакт“ на нашите веб-локации за да не контактирате за секое барање/поплака /прашање.
  • Вашето име, број на мобилен телефон, адреса на е-пошта кога ќе ги внесете во соодветното поле на нашата веб-страница https://lmmotors.mk/contact-us/  за поставување термини за онлајн услуги, а конкретно преку опциите за услуга – „закажете состанок“ во централниот дел. со цел да се определи конкретен состанок за сервисирање на возилата.
  • Вашето корисничко име и лозинка доколку сте наш претставник (партнер) кои ги регистрирате за да отидете во „дилерската област“ преку нашата веб-страница  lmmotors.mk откако ќе ви биде овозможен пристап на почетокот на нашата соработка, со цел правилно функционирање на компанија и непосредна услуга за клиенти.
  • Вашата IP адреса кога и кога и да ги прелистувате нашите веб-локации за да се заштитите од онлајн измами и други незаконски активности.
  • LM LOTORS користи „колачиња“ на својата веб-страница со цел да го подобри вашето онлајн искуство. За  Политиката за колачиња види подолу.
  • Вашата адреса за е-пошта при пријавување на  БИЛТЕН  за испраќање информативен материјал.

4. Обработка на посебни категории на лични податоци („чувствителни лични податоци“)

LMMOTORS во основа не ги обработува вашите чувствителни лични податоци (податоци од посебна категорија), како што се податоци поврзани со вашето расно или етничко потекло, вашите религиозни или филозофски убедувања, здравствени податоци или податоци во врска со вашиот сексуален живот или сексуална ориентација, имајќи предвид дека горенаведените податоци не се неопходни за исполнување на горенаведените цели, применувајќи го принципот на минимизирање, неопходност и пропорционалност, како што е предвидено со Законот за заштита на лични податоци. 

5. Која е правната основа за обработка на вашите податоци

Во однос на правната основа за обработка на вашите лични податоци  , LMMOTORS легално ги обработува вашите горенаведени лични податоци, кои се сметаат за неопходни за одредени цели и особено со следните правни основи:

  1. кога нивната обработка е неопходна за сервисирање, поддршка и следење на нашиот договорен однос (на пр. продажба, аранжман  на услуги ) и правилно извршување на нашите договорни обврски,
  2. кога тоа е потребно за усогласување на Друштвото со неговите законски обврски
  3. кога се бара да ги следи легитимните интереси  на LMMOTORS
  4. во согласност со претходната согласност што ни ја дадовте, се додека обработката не се заснова на некоја од горенаведените законски основи на обработка (на пр. за испраќање билтен  ) .

Политика за колачиња

Колачињата се важни за правилно функционирање на http://lmmotors.mk и за подобрување на вашето онлајн искуство. Со пристапување на http://lmmotors.mk прифаќате и користење на колачиња. Како и повеќето компании, LMMotors користи „колачиња“ за подобрување искуството на посетителите на веб-страницата.

Колачињата се мали датотеки, кои се состојат од низа букви и бројки и кои се поставени од серверите на веб-страниците. Тие му помагаат на сопственикот да ве разликува/препознае од другите корисници на веб-страницата. Колачињата не можат да се извршат како кодови или да се користат за пренос на вируси и не можат да ни дадат пристап до вашиот хард диск. Не можеме да прочитаме никакви информации од вашиот хард диск дури и ако складираме колачиња таму. На веб-локацијата користиме колачиња за да управуваме со сесиите, да обезбедиме персонализирани веб-страници и да приспособиме рекламирање и друга содржина за да ги одразуваат вашите посебни потреби и интереси.

Колачињата може да се користат и за составување анонимна, збирна статистика што ни овозможува да разбереме како јавноста ја користи нашата веб-страница и ни помага да ја подобриме нејзината структура и содржина. Не можеме да го утврдиме вашиот личен идентитет од овие информации. Можете да ги менувате поставките на вашиот прелистувач за да одбиете некои или сите колачиња. Треба да знаете дека некои функции се достапни само преку употреба на колачиња и ако изберете да ги одбиете колачињата, овие функции може да не се достапни.

Некои од колачињата што ги користиме се строго неопходни (строго неопходни колачиња). Тие се од суштинско значење за правилно функционирање на веб-локацијата и ви овозможуваат да ги пребарувате и користите неговите функции.

Строго неопходните колачиња не го препознаваат вашиот индивидуален идентитет. Без нив, сепак, не можеме да понудиме ефикасно функционирање на нашата веб-страница. Покрај строго неопходните колачиња, има и колачиња за перформанси. Овие колачиња собираат информации за тоа како посетителите ја користат веб-локацијата, на пример, кои страници ги посетуваат најчесто и дали добиваат пораки за грешка од веб-локациите. Овие колачиња собираат збирни, анонимни информации кои не идентификуваат ниту еден посетител. Тие се користат исклучиво за подобрување на перформансите на веб-локацијата.

Ние исто така користиме функционални колачиња. Овие колачиња овозможуваат веб-локацијата да ги запомни корисничките избори како име, јазик или регион за да обезбеди подобрени и персонализирани функции. Тие исто така може да се користат за давање услуги што ги бара корисникот, како што се гледање видеа или користење на социјални медиуми.

Информациите собрани од овие колачиња може да се направат анонимни и не е можно да се следи активноста на прелистување на други веб-локации. Доколку не ги прифатите овие колачиња, перформансите и функционалноста на веб-локацијата може да бидат засегнати и вашиот пристап до нејзината содржина може да биде ограничен. Ако продолжите да ја користите оваа веб-локација, тоа ќе претставува ваша согласност за користење на колачиња.

Колачиња на Google Analytics

Овие колачиња се користат за собирање информации за тоа како посетителите ја користат нашата веб-страница. Ги користиме информациите за да ни помогне да ја подобриме нашата страница и нејзината работа. Колачињата собираат информации во анонимна форма, вклучувајќи го и бројот на посетители на веб-локацијата, од која изворните корисници ја посетиле страницата и страниците што ги посетиле.

Оваа веб-локација користи колачиња. Со притискање на ОК се сложувате вашите лични податоци да се користат како би се подобрило вашето искуство со прелистување.