MOTUL 100 2T

MOTUL 100 2T

АПЛИКАЦИЈА                                        МОТОРНИ МАСЛА
ТИП НА АГРЕГАТ                                  ДВОТАКТНА
ТИП НА ПРОИЗВОД                             3000 4T & 100 2Т
КВАЛИТЕТ                                               МИНЕРАЛНО
ПАЛЕТА НА ПРОИЗВОДИ                 МОТОЦИКЛИ
API СТАНДАРДИ                                    API TC
JASO СТАНДАРДИ                                JASO FB
ПАКУВАЊЕ                                             1L CAN, 4L CAN, 60L DRUM, 208L DRUM
БРОЈ НА АРТИКЛ                                  0001,0002,0003
Категории , Ознака:

Опис

100 2T
Лубрикант за мотори со 2 удари
Подмачкување со Инјектор за масло или Премикс
Минерални

ВИД НА УПОТРЕБА
Било кој 2 тактни моторцикли, патеки, теренски велосипеди, мопеди… опремени со 2 ударни мотори со мала зафатнина.
Погоден за системи за инјектирање на нафта или премикс, со употреба на сите видови бензински горива: олово или безоловно, со или
без етанол, биогорива.

ИЗВЕДБА
СТАНДАРДИ АПИ ТЦ
СПЕЦИФИКАЦИИ JASO FB ниво
Лубрикант погоден за секаков вид системи за вбризгување масло.
Ги минимизира наслагите на внатрешните компоненти на моторот и издувните цевки.
Спречува измачување на свеќичката.
Итно и стабилно мешање со бензин.

ПРЕПОРАКИ
Премикс-сооднос: од 3% до 4% (од 33: ​​1 до 25: 1) според барањата на производителите.
Прилагодете според сопствената употреба.

СВОЈСТВА
Визуелно зелена боја
Густина на 20 ° C (68 ° F) ASTM D1298 0,879
Вискозитет на 40 ° C (104 ° F) ASTM D445 77,9 mm² / s
Вискозитет на 100 ° C (212 ° F) ASTM D445 9,9 mm² / s
Индекс на вискозитет ASTM D2270 107
Точка на палење ASTM D92 166 ° C / 331 ° F
Истурете ја точката ASTM D97 -15 ° C / -5 ° F
TBN ASTM D2896 1,2 mg KOH / g

Оваа веб-локација користи колачиња. Со притискање на ОК се сложувате вашите лични податоци да се користат како би се подобрило вашето искуство со прелистување.